Ruime voorraad Aveda   |   Levering binnen drie dagen   |   Gratis verzending boven € 45

Acupunctuur

Acupunctuur – Traditionele Chinese Geneeskunde 
Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is de verzamelnaam voor diverse genees- en behandelwijzen uit Azië, met name China. Het medisch systeem in China is gebaseerd op inzichten die soms meer dan 2.000 jaar teruggaan. TCG heeft een goede gezondheid als uitgangspunt en beschouwt pijn en ziekte als signalen dat het lichaam uit balans is. Het doel van een behandeling is het herstellen van dit evenwicht, ofwel het bereiken van homeostase. En dit geldt  voor jou als compleet mens, je fysiek, je emotionele en mentale deel, en je spirit. Uiteindelijk ben jij zelf degene die geneest.


Wanneer kies je voor Acupunctuur?
Acupunctuur is in te zetten ter preventie en voor de behandeling van uiteenlopende problemen:

 • pijnklachten zoals hoofdpijn, buikpijn, pijn aan het bewegingsapparaat enz.
 • klachten rondom de vrouwelijke cyclus zoals klachten rond menstruatie, fertiliteit, overgang
 • klachten rondom spijsvertering betreffende de maag, darmen, blaas etc.
 • allergieën (hoesten, hooikoorts e.d.)
 • huidproblemen (acne, eczeem)
 • slaapproblemen
 • klachten door spanning, stress, gevoelens van onrust en lusteloosheid
 • cosmetische doeleinden zoals gezond en op je allermooist verouderen ‘healty aging’
  (meer informatie over Cosmetisch Acupunctuur vind je verder in de tekst)

Ervaringen van cliënten

“Het was mijn eerste ervaring met acupunctuur. De intake is heel volledig waarbij veel aspecten van het leven aan bod komen. Ik ervaarde een veilige en warme sfeer. De behandeling heeft mij enorm geholpen. Door school ervaarde ik veel onrust en stress in mijn hoofd. De acupunctuur behandeling zorgde voor meer rust en balans. De warme persoonlijkheid van Nathalie en haar passie voor acupunctuur gaf mij vertrouwen en maakte de behandeling als heel bijzonder en speciaal.”

– Danelien (56)

Lees hier meer reviews >


Een behandeling duurt gemiddeld 60 tot 75 minuten.
Voorafgaand bespreken we je hulpvraag, en aan de hand van verdere vragen en pols- en tongdiagnose kies ik de punten voor je behandeling. Tijdens de behandeling lig je (gekleed) op de behandeltafel, soms kun je zelfs gewoon op je stoel blijven zitten. De naaldjes laat ik ongeveer een half uur inwerken, je zult merken dat je lichaam door de regulering van Qi ontspant en misschien val je zelfs even lekker in slaap.

Vaak ervaar je al snel na de behandeling dat er iets verandert aan je klacht. Om een definitieve verbetering de kans te geven zijn meestal meerdere behandelingen nodig. Het is niet precies te voorspellen hoe veel, omdat iedere klacht een unieke voorgeschiedenis en dus ook een unieke route naar herstel heeft. We zullen samen overleggen wat de stappen zijn om je systeem zo snel mogelijk in homeostase te laten zijn, ofwel, om je zelfhelende vermogen weer optimaal de ruimte te geven.

Technieken zoals Moxa, Cupping en Guasha gebruik ik soms om te verwarmen, of om stagnatie op te heffen op het niveau van de spieren, bindweefsel en de huid. Daarnaast pas ik Craniosacraal technieken toe. Dit zijn zachte aanrakingen die je bindweefsel uitnodigen om te ontspannen waardoor ruimte ontstaat in je lijf voor vrije stroom van Qi.

 

 

Cosmetisch Acupunctuur
Cosmetische of gezichtsacupunctuur is een toepassing van acupunctuur die al in de tijden van de Chinese keizers werd toegepast. Het is een natuurlijke en effectieve behandelmethode om de tekenen van veroudering aanzienlijk te verzachten. Een kuur bevat 10 tot 15 behandelingen met heel fijne naaldjes en kan de huid en spieren van en rond het gezicht verstevigen en rimpels verminderen, en trekken in het gezicht die langdurige spanning verraden verzachten. Tijdens de kuur wordt de balans tussen yin en yang van binnenuit hersteld en opgebouwd. Na de eerste behandeling zie je vaak al effect maar gemiddeld wordt rond de 6e behandeling het verschil echt duidelijk zichtbaar. Acupunctuur behandelt niet alleen de balans van het gezicht maar van de hele persoon, dus ook in het lichaam zullen waar nodig acupunctuurpunten worden gestimuleerd. Het resultaat is een open, zacht en helder gezicht, en het lichtje in je ogen is weer aan.

Acupunctuur is geen ‘quick fix’ maar ‘work in progress’ en het vraagt je commitment om de kuur echt volledig te volgen. De verandering die je uiterlijk waarneemt bouwt zich gedurende de weken van behandeling van binnenuit op. Dat betekent automatisch dat ook je leefstijl tijdens deze periode het eindresultaat beïnvloedt. Hoe gezonder je deze weken leeft, hoe krachtiger de verandering kan plaatsvinden.

 

Tarieven en vergoeding

acupunctuur
€55            acupunctuurbehandeling 45 minuten
€75            acupunctuurbehandeling 60/75 minuten

cosmetisch acupunctuur
€1.400     ‘fast track’ – 10 behandelingen van 90 tot 120 minuten, 1 a 2 keer per week (€140 per behandeling)
€1.950      ‘full track’ – 15 behandelingen van 90 tot 120 minuten, 1 keer per week (€130 per behandeling)
€150         ‘refresh treatment’ – onderhoudsbehandeling van 90 tot 120 minuten, 1 keer per kwartaal

 

klik hier om je behandeling online te boeken


Acupunctuur wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering
, categorie alternatieve geneeswijzen.
Nathalie is aangesloten bij de NVTCG – Zhong (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde). Afhankelijk van je zorgverzekeraar en je aanvullende verzekeringspolis worden de kosten voor behandelingen gedeeltelijk of geheel vergoed. Check je polis om te zien op welke vergoeding je recht hebt. Algemene informatie hierover vind je ook bij zhong.nl en op zorgwijzer.nl.

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Nathalie Kamp, Acupuncturist
Het grootste deel van mijn werkende leven heb ik doorgebracht in de wereld van beauty. Als freelance Hair & Make up Artist werkte ik aan producties en campagnes voor modemerken en magazines. Ik gaf les aan de opleiding visagie, schreef artikelen voor vakbladen en ik had het geluk veel te kunnen reizen voor mijn werk. Het was creatief, dynamisch, vrij, maar ik werd nieuwsgierig naar meer. Na een uitstapje in de evenementen business kwam ik terecht bij Aveda Benelux als educatie- en daarna marketing manager. Een supertijd! Hier leerden Cecile, Mandy en ik elkaar kennen en in 2010 zijn we samen zelfstandig verder gegaan met LOFT. Onze samenwerking is uitdagend en heel plezierig, en we geven elkaar de ruimte zodat ieder zich ook individueel kan blijven ontwikkelen. Mijn nieuwe liefde kwam in 2013: de studie Chinese Geneeskunde aan de Academie Qing Bai in Amsterdam.

Ik ben verliefd geworden op de wijsheid en magie van deze duizenden jaren oude geneeskunde en de verfijndheid van de Acupunctuurnaalden. Tegelijk brengt het me op een heel ontwapenende manier in contact met degene die ik mag behandelen. Een ‘vonkje’ te kunnen helpen ontsteken voor het zelfgenezend vermogen van iemand, dat voelt heel speciaal en haalt het beste en meest liefdevolle in me boven. Ik heb echt mijn allergrootste passie gevonden.

Als het van toepassing is vul ik behandelingen aan met Craniosacraaltechnieken; zachte aanrakingen die het bindweefsel helpen ontspannen, wat zorgt voor meer ruimte en doorstroming in je lichaam en hoofd.

 

Opleiding
De liefde voor dit vak zorgt voor een leven lang leren. Natuurlijk leer ik het allermeest van de mensen die bij me komen in de praktijk en van die ervaringen die we delen. Maar, het is ook ‘gewoon naar school gaan en studeren’. Dit is een overzicht van de opleidingen die ik heb gevolgd met betrekking tot mijn vak als Acupuncturist:

 

 • Klassieke Acupunctuur (HBO) – Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai, Amsterdam
 • Medische Basiskennis (HBO) – Total Health Academy, Utrecht
 • EHBO uitgebreid – Het Rode Kruis, Amsterdam
 • TCM begeleiding bij borstkanker – Martine Cornelissen – Qing Bai, Amsterdam
 • Levende Anatomie – Monique Volkering Upledger Instituut Nederland, Oudewater
 • Craniosacraal therapie 1 – Renée van Steenderen, Upledger Instituut Nederland, Oudewater
 • Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel 1 – Kris Oosting – Qing Bai, Amersfoort
 • Applied Wang Ju-Yi Channel diagnosis and palpation – Jonathan Chang – Qing Bai, Amersfoort
 • Vibrational Facial Acupuncture – Mary Elizabeth Wakefield – Qing Bai, Amersfoort
 • Psych-K Integration Workshop – Paula van der Werff, Doorn
 • Psych-K Basic Workshop – Hans Vrijmoeth, Nijmegen
 • Dr. Joe Dispenza, Advanced Follow Up Workhop – Seattle
 • Dr. Joe Dispenza, Advanced Workshop – München
 • Dr. Joe Dispenza, Progressive Meditation Workshop – Amsterdam
 • Realease Workshop (persoonlijk en ruimtes) – Juno Burger, Amsterdam
 • Extra Communicatieve Vaardigheden, Professionals (4 jaar) – Margriet van Bentem, Amsterdam

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren